history

Om Jotex


Jotex är ett skandinaviskt inredningsvarumärke från Sverige vars mission är att erbjuda personliga och autentiska produkter som omfamnar varje persons individuella inredningsstil. Inspirerat utav de internationella modehusen vilar Jotex identitet på modern design med djärva uttryck kombinerat med en avskalad nordisk estetik.

 history

Det började med en gardin


Vår historia börjar 1963 i Sven-Åke Johanssons barndomshem i Gnosjö. Under sin uppväxt upptäckte han fascinerat hur ett hem kunde ändra personlighet bara genom att byta ut ett par gardiner. När solljuset letade sig in genom fönstrena såg han hur fina färgskiftningar textilerna fick. Det var då idén föddes om att skapa gardinspecialisten Jotex.

 history

Från postorder till multinationell e-commerce


För att få i gång affärerna skapar Johansson en produktkatalog som skickas ut till alla boende i området. Katalogen blir genast populär och en höjdpunkt i människors vardag. Efter flera lyckosamma år och ett växande sortiment lanseras hemsidan 1997 och försäljningen går över från postorder till e-handel. Idag verkar Jotex på åtta marknader i Europa med en dröm om att bli en ledande destination för heminredningsmode. Fortfarande det lilla företaget med ett 30-tal anställda.