Design handlar om evolution. Om att ständigt utveckla, förbättra och förfina det befintliga. Det är något som den prisbelönade arkitekten Andreas Martin-Löf gjort till sitt expertområde. Resultatet av hans senaste projekt är utemöbelserien ASPVIK, framtagen speciellt för Jotex.

 inspiration editorials samarbete andreas martin lof

ASPVIK – UTVECKLAD ÖVER TRE GENERATIONER

Det började med en dröm om möbeldesign. Men när Andreas Martin-Löf inte kom in på Konstfack sökte han sig till det näst bästa – Arkitektutbildningen på KTH. Trots att han varit yrkesverksam arkitekt sedan 2004 finns kärleken för möbeldesign kvar – Något som märks tydligt i utemöbelserien ASPVIK som han precis designat för Jotex.

Inspirationen till ASPVIK kommer från sommarstället på Värmdö utanför Stockholm med samma namn. Här köpte hans morföräldrar ett hus under tidigt 50-tal. I köpet ingick en rottingmöbelgrupp och det är från denna Andreas Martin-Löf hämtat inspiration till den nya möbelserien.

Precis som med Andreas Martin-Löfs andra kreationer är det kombinationen av avskalade detaljer och rena material som sticker ut. Med endast tre komponenter; robust mörkbetsad svensk furu, kanvas och sandsten, har han med ASPVIK lyckats skapa en framtida ikon. Nu kan serien flytta ut hemma hos dig.