Inspiration: Sovrum

Så får du ett svalt sovrum


Hur sover du gott under varma sommarnätter? Och hur får du ett svalt sovrum? Vi har tagit fram knepen som gör sömnen lite mer uthärdlig även under de varmaste sommarkvällarna.

 inspiration interior guide homestory bedding cool bedroom

Håll ditt sovrum svalt

Om du vill hålla sovrummet svalt, dra ner persiennerna och dra för mörkläggningsgardinerna under dagen. Håll dina fönster stängda och öppna dem i stället på kvällen. Om det blåser ute kan du öppna ett fönster i olika väderstreck och placera en fläkt där för att få luften att cirkulera. Du kan även placera en skål med is framför fläkten för att sprida en behaglig svalka.Välj rätt sängkläder

Sidenlakan må vara snällt mot håret men vill du undvika att svettas rekommenderar vi att du byter till luftiga påslakan och örngott i bomull.

Tips: Se till att dina befintliga sängkläder matchar dina nya så att du kan kombinera dem och hitta ännu fler sätt att styla dem på.

Kyl ner dina lakan under dagen!

Vet du om att det kommer bli en riktigt varm dag, eller att du svettas mycket under natten. Rensa då ut frysfacket och gör plats åt dina sängkläder. Vik ner dem i en plastpåse och låt dem ligga i frysen medan du är på jobbet. När det är dags att sova så plockar du ut sängkläderna och bäddar sängen som vanligt. Därefter väntar en garanterat svalare natt.Byt ditt täcke och dina kuddar

Du hörde oss! Det är dags att byta ditt täcke och dina kuddar till något svalare. Du kan inte ha samma uppsättning året om. Satsa på ett varmt duntäcke under vintern, ett svalt täcke under sommarhalvåret och ett extra påslakan när värmen blir allt för outhärdlig.

 inspiration interior guide homestory bedding cool bedroom