Inred balkongen

7 tips för att skapa en mysig balkong


Vill du hänga mer på balkongen mer i år? Göra den extra inbjudande för att njuta från soliga morgnar till ljumma sensommarkvällar? Vi har tipsen på hur du inreder din balkong med textilier, ljuskällor och växter för att skapa den ultimata myskänslan. Inspireras av våra 7 tips på hur du skapar din drömbalkong.

 inspiration interior guide inred balkongen

1. Hur vill du använda din balkong?


Börja med att se över hur du vill använda din balkong. Är det för morgonkaffet, att sola, middagar eller utomhushäng? Om du inte har en väldigt stor balkong behöver du prioritera vad som är viktigast för dig. Är det en loungehörna, en matplats eller kanske plats för odling?


2. Jobba med olika ljusskällor för mysbelysning


Belysning är ett av de viktigaste elementen för att få till en riktigt mysig balkong. Blanda ljusslingor med ljuslyktor och levande ljus. Ljusslingor är perfekt för att vira runt balkongräcket eller hänga i taket medan små ljuslyktor kan stå på bord, och större blir dekoration på golvet. Jobba med flera och utspridda ljuskällor för ett mjukt sken!


3. Textilier för en ombonad känsla


Satsa på utomhusmattor, kuddar och filtar för att få in den ultimata myskänslan. Med en utomhusmatta kan du enkelt få in rumskänslan. Mixa olika kuddar och filtar i olika material – man kan aldrig få för mycket. Textilier är ett enkelt sätt att ändra om känslan på balkongen.

 inspiration interior guide inred balkongen
 • ALBION 2-pack stol

  4 199 SEK 5 999 SEK
 • Ljusslinga Big Circus

  299 SEK 429 SEK
  Tid. lägsta pris: 299 SEK
 • KAY kuddfodral 50x50cm

  249 SEK
 • BOLZANO utomhusmatta

  1 399 SEK 1 999 SEK
  Tid. lägsta pris: 1 399 SEK
 • OSSA portabel lampa

  899 SEK

  +1 färg