Naturnära

Örngott

Här hittar du drömmiga örngott till ditt sovrum i olika modeller, färger och storlekar. Bädda med mjuk tvättad bomull, matcha dina sängkläder med örngott i satin, eller skapa en lyxig bäddning med kuddöverdrag i percale. Att skapa en fridfull och bekväm sovmiljö börjar med rätt örngott.

Örngott är inte bara dekorativa detaljer, de påverkar även den totala sovmiljön. Bra örngott skyddar dina kuddar, förlänger deras livslängd och ger en mjuk yta att lägga ditt huvud mot. Örngott finns i flera olika storlekar, material och utseenden. Bomullsörngott är populära tack vare dess mjuka egenskaper och andningsförmåga. Linneörngott är å andra sidan perfekta under sommarmånaderna när sovrummet är lite varmare eftersom de transporterar bort fukt och håller dig sval. När du väljer örngott, överväg deras trådtäthet och väv. En högre trådtäthet innebär ofta ett mjukare örngott. Tygets väv påverkar också dess känsla. Sateen-väv är slät och silkeslen, medan percale-väv är krispig och sval.

Välj rätt storlek på örngottet så det passar din kudde bra. Ett för stort örngott i förhållande till din kudde gör att det glider omkring och skapar osköna veck. Vi har örngott i flera olika storlekar så oavsett om du har behöver ett örngott till en hotellkudde eller standardkudde hittar du det här. Populära storlekar är örngott som är 50x60, 50x70 och 50x90.

Matcha dina örngott med din övriga inredning i sovrummet för att få ihop ett sammanhängande utseende. Välj färger och mönster som speglar din personliga stil och kompletterar sovrummet. Oavsett om du föredrar minimalistiskt vitt, livfulla mönster eller ton i ton kan du få ihop en härlig bäddning med våra örngott. När du hittat din favoritkombo av örngott är det bra att känna till några knep för att hålla dem fräscha i många år framöver. Det första tipset är att följa skötselråden som kommer med dina örngott. Det andra tipset är att rotera på några olika örngott så att det inte är ett örngott som hela tiden används. Fluffa fina kuddar och byt örngotten ofta för att optimera din sovmiljö. Scrolla runt bland våra fina örngott här.

Betyg 4 av 5

NEZZIE örngott 60x50 cm

56 SEK 69 SEK

+4 färger

Betyg 4 av 5

NEZZIE örngott 90x50 cm

79 SEK 99 SEK

+4 färger

SKYE örngott 90x50 cm

107,40 SEK
Ursprungligt pris 179 SEK

SKYE örngott 60x50 cm

77,40 SEK
Ursprungligt pris 129 SEK

CARA örngott 60x50 cm

107,40 SEK
Ursprungligt pris 179 SEK

+1 färg

Betyg 5 av 5

CARA örngott 90x50 cm

149,40 SEK
Ursprungligt pris 249 SEK

+1 färg

Visar 6 av 6 produkter